Opleidingen

Ik heb de volgende opleidingen gedaan:

2018-2019 PNEI Advanced – CellCare  post-HBO

PNEI staat voor; Psycho-Neuro-Endocrino-Immunologie. PNEI is een stroming binnen de gezondheidswetenschappen die relaties onderzoekt en verbanden legt tussen de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, de hormonen en meer, in relatie tot gezondheid en ziekte.

Binnen PNEI denk- en werkmodellen draait het om patroonherkenning, oorzakelijke verbanden, werkingsmechanismen en herstellen of optimaliseren van fysiologische processen. Met oog voor een veranderend zorglandschap wordt een belangrijk fundament gevonden in de interactie tussen genetische aanleg (DNA en nutrigenomics) en omgevingsfactoren (epigenetica en methylering). Een ander fundament binnen PNEI-modellen is de functionaliteit van neurotransmitters, immers deze interne communicatie tussen diverse lichaamssystemen een hoge prioriteit heeft bij het herstellen en behouden van gezondheid.

De voortschrijdende inzichten binnen PNEI resulteren in een functionele benadering van geneeskunde, welke complementair is aan de huisartsen- en specialisten geneeskunde. Als gezondheids- wetenschappelijke stroming slaat PNEI een brug tussen medische wetenschap, acute fase geneeskunde en functionele geneeskunde.

2017-2018 PNEI Basis – CellCare  post-HBO

2017-2018 Certified Health & Wellness Coach – a Wellness Revolution

2015 – 2016 Medische Basiskennis – Con Amore HBO

2013-2015  Opleiding tot Orthomoleculair Therapeut volgens de kPNI – Natura Foundation in 3 modules:

  1. Orthomoleculaire Voedingsleer
  2. Orthomoleculaire Gezondheidsleer
  3. Evolutionaire Gezondheidsleer

1991 – 1997 Econometrie – Universiteit van Tilburg

1985 – 1991 Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs (VWO)